[pic=99_1258916951.JPG][pic=99_1258913727.JPG]Tegen Houtvenne stond Herentals voor de tweede keer in evenveel weken voor een derby. Eric Goris (Rob uit familie) gaf de aftrap en sprak zijn hoop uit in een overwinning voor de thuisploeg. Bij die thuisploeg stond Danquah opnieuw in de basis.Deze liet zich in de openingsminuten al onmiddellijk opmerken maar zijn eerste poging werd een opraper voor De Booy en zijn tweede poging miste precisie en ging over. Houtvenne kwam een eerste keer dreigen via Tuan maar zijn schot ging rakelings naast. De wedstrijd kabbelde over en weer met (kleine) kansen aan beide zijden. Van Ende probeerde het voor de thuisploeg vanop afstand, zijn schot werd afgeblokt door De Booy maar Spiessens kwam net te kort om te rebound binnen te knikken. Aan de overkant counterde Houtvenne scherp maar een goede voorzet van Voorspoels werd door Luyten aan de tweede paal in het zijnet gekopt. Het laatste kwartier van de eerste helft zakte het tempo, mede door de fel opstekende wind waardoor beide doelmannen werkloos achter bleven.[b]Thuisdefensie 5 keer in de wind[/b]In de tweede helft prikte Coart een eerste keer voor rood-wit maar vanuit een scherpte hoek mikte Klaas over. Luttele minuten later kreeg Coart de bal aangespeeld van Oteng die een vrije trap nam maar in de draai werkte de bezoekende goalie de bal weg. Op het uur kreeg een klungelende thuisdefensie de bal tot 5 keer toe niet weg waarvan Stoop dankbaar gebruik maakte en de 0-1 uit het niets op het bord zette. Kerstmis is pas over enkele weken jongens!De thuisploeg was na de tegentreffer volledig van de kaart en kon geen enkele deftige actie meer in elkaar knutselen. Op een vrije trap van De Roover moest Van Den Schoor nog wel de bal onder de lat wegtikken. Herentals probeerde er nog wel een slotoffensief uit te persen maar alles verliep veel te stroef. De voorzet van Danquah werd gemist door een inschuivende Coart. In de slotminuten vielen er dan toch nog twee grote kansen te noteren voor Herentals. Eerst kreeg Coart dé kans om de gelijkmaker te netten maar zijn kopbal viel al te gemakkelijk in de armen van De Booy. In de allerlaatste minuut geraakte een combinatie met als eindstation Benijts toch door de bezoekende defensie maar Kristof schoot het leder over doel.[b]VC dieper weg in klassement[/b]Ook Houtvenne komt dus winnen op Herentals dat nu wel erg diep wegzakt in het klassement. Men kan dan wel met een hele lange lijst van gekwetste spelers zitten, de manier waarop het tegendoelpunt werd toegestaan in ontoelaatbaar. Al de concurrenten van Herentals pakte minstens een punt, de meesten zelfs 3 waardoor rood-wit naar de derde laatste plaats is weggezakt en sommige ploegen verder en verder ziet uitlopen. [b]Op Wuustwezel volgt er zondag een zeer belangrijke zespuntenwedstrijd. Die wedstrijd zal zonder Oteng gespeeld worden die een totaal overbodige gele kaart kreeg in de wedstrijd tegen Houtvenne en geschorst zal moeten toekijken.[/b][i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ThalsFM.[/i]